Източник: Reuters

Вероятно сте виждали как някои постоянно потъркват носа си, особено децата, а може и съмият вие да сте склонен на този осъзнат или не навик. Освен на лоши навици, признак за притеснение, постоянното триене на носа може да се дължи на алергия. И, за да е наличен и дразнещ за околните при алергичния, който е наясно със заболяването си, то значи, че заболяването е излязло извън контрол... Какви са признаците, че организмът страда от алергия/та?

Сенките под зачервени, блеснали очи, склонни да сълзят, също са признак на алергия. Специалисти твърдят, че тъмните кръгове се получават и при постоянно триене на фините тъкани около очите, действие което обикновено извършваме, когато те ни дразнят.

Сърбежът, паренето, зачервяването, сълзенето на очите и алергичният ринит обаче успешно могат да се успокоят с прием на антихистамини, така че просто трябва да вземете необходимите мерки. В случай, че въпреки изпълнението на рецептата оплакванията ви продължават, трябва да проведете нова консултация със специалиста. Вероятно се налага промяна на дозата или времето на прием на лекарствата.

Приказката за хремата, че минава за седем дни с медикаменти или не в случая може да служи за показател дали тя се дължи на простуда. При положение, че секретите продължават повече от седмица-две, то следва да се предположи и алергична реакция на организма.

Повече за признаците на алергия можете да научите от галерията на Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase