Снимка: Reuters

 В днешно време много хора изразяват своите интереси и вълнения чрез рисунка върху тялото.

 
Въпреки това проучване установява, че голям процент от хората след време съжаляват за направата на татуировка. През 2011г. търсенето на начини за премахване на татуировките е нараснало с 32%.
 
Миналия месец медицинският производител CynoSure представи ново поколение лазер за премахването на татуировки, наречен PicoSure. Той премахва рисунката само след три процедури, което е два пъти по-бързо от използваните досега лазери.
 
В проучване, използващо PicoSure, се установява, че премахването на цветни татуировки, което е много по-трудно от едноцветните, е възможно само след 4-5 процедури.
 
Новият лазер разделя мастилото на малки фрагменти, което помага за отделянето от кожата им по естествен път, без да се уврежда най-горният й слой.
 
След прилагането на процедура за премахването на татуировка се препоръчва избягване излагането на слънце без протекция или солариум за поне 6 седмици след третирането. При по-продължително прекарване на открито трябва да се нанася слънцезащитен крем с фактор не по-малък от 30, за препоръчване 50.
 
Понякога след процедура кожата може да промени цвета си и да се получи хипер- или хипопигментация. С времето тя почти винаги сама възстановява естествения си цвят.
 
Важно е да се отбележи, че понякога много плътното инжектиране на пигмента при татуировките променя релефа на кожата, като това често става забележимо след неговото отстраняване.
 
Още интересни новини за здравето може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase