източник: Reuters

1. Едно напиване не може да навреди толкова...

 
Всяко напиване нанася вреди на централната нервна система. Алкохолът бързо внася безпорядък в синтеза на различни вещества в мозъка, което провокира главоболие, световъртеж, гадене и дехидратира организма. Последното още повече влошава главоболието, чувството за изтощение, разстроения стомах, както и е причина за сухата уста сутрин и отслабването на имунната защита в по-дългосрочен план.
 
2. Жените могат да пият като мъжете...
 
Е, хайде да се замислим защо „да се вкара една жена в леглото с питие“ е популярна практика. Неприятно за дамите, но факт – жените „носят“ по-малко на алкохол и съответно понасят ефектите му от по-малки количества. Телата на жените съдържат по-малко количество вода от това на мъжете, а течностите в организма разреждат концентрацията на погълнатото количество. При едно и също количество и вид изпит алкохол, повече промили ще се отчетат при жената, в сравнение с мъжа.
 
3. От махмурлук страдат пиещите твърд алкохол
 
Дори едно питие може да доведе до махмурлук на сутринта, камо ли няколко. Консумацията на вода или други течности при отпиване от чашата с алкохол, включително и бира, допринася за предотвратяване дехидратирането на организма и високата му концентрация в кръвта.
 
Още факти за консумацията на алкохол можете да прочетете в Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase