източник: Reuters

За да не се губят минерални соли от костите, организмът се нуждае от поддържане на алкално-киселинния баланс. Факт е, че в храненето на съвременния човек по-богат избор се предлага при „киселите” храни като се започне от тестените изделия и се стигне до месните деликатеси.

Продуктите, които имат алкализиращо действие, са зеленчуците и плодовете. Ето защо за пореден път трябва да се погрижим за количествения баланс в техния прием и консумацията на останалите храни. 
 
Костите ни се нуждаят от витамин С. Колагенът е основна съставна част на белтъчната матрица на костите. Витамин С е необходим за неговия синтез.
 
На витамин С са богати плодовете и зеленчуците, но особено: цитруси, чушки, домати... 
 
Кои са другите храни, полезни за костите, можете да научите от галерията на Puls.bg
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase