Снимка: Reuters

Консумацията на захар може да е много рискова както за телесната обиколка, така и за здравето, особено ако се прекалява.

В търсене на нискокалорични подсладители, заместващи захарта обаче, също можем да попаднем на не дотам здравословни продукти. Познанието на качествените заместители е от изключително значение, категорични са специалисти. 

Предлагаме ви някои от естествените заместители на захарта, предпочитани пред синтетичните.
 
Стевията например се нарежда сред предпочитаните естествени заместители поради съдържанието си на 0 калории.
 
Стевията е 40 пъти по-сладка от захарта, което намалява риска от резки промени в кръвната захар. Поради по-силния си сладък вкус, тя не може да се използва при печене.
 
За останалите заместители можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase