източник: Reuters
Бял чай, хамамелис и роза могат да имат някои благоприятни действия за здравословното състояние и да помогнат за подмладяването на кожата, и намаляването на бръчките, смятат изследователи от университета Кингстън в Лондон.
 
Полезните вещества в растенията могат да помогнат за блокиране прогресията на дадено възпаление, да намалят риска от рак, диабет, артрит, невродегенеративни, сърдечносъдови и белодробни заболявания.
 
Изследователите се надяват да използват полезните съединения на растенията за създаването на лекарства или медицинска козметика, които да блокират възпалителните процеси в организма. Те са основна причина не само за развитието на заболявания, но и на стареенето. Поради тази причина от изключително значение е да се намали размера им, добавят експертите.
 
За целта на проучването са изследвани около 21 растителни екстракта от бял чай, хамамелис и роза. Резултатите показват, че растенията имат противовъзпалително и антиоксидантно действие.
 
Използването на екстракт от трите растения в медицинската козметика за направата на кремове за тяло може да осигури естествена бариера срещу ултравиолетовата радиация, вредни химикали, микроорганизми и други замърсители, смятат изследователите.
 
Екстрактът от хамамелис в медицинската козметика може да се използва при разширени вени и за намаляване на отока поради свиващото им кръвоносните съдове действие.
 
Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase