Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хората, които стават рано, обикновено имат красива фигура, те са по-щастливи и имат по-малко здравословни проблеми. Това не може да се каже за онези, които обичат да се излежават, установиха учени.

Според тях онзи, който става рано, по-бързо се справя със сутрешните задачи у дома си, по-рано приготвя децата за училище и отива на работа, пише британският „Телеграф“.

А хората, които стават късно, рискуват да се „сдобият“ с депресия, страдат от стрес и наднормено тегло.

Тези изводи са направени въз основа на онлайн анкета, проведена сред 1068 души. Те са били попитани доколко са щастливи и изпитват ли тревожност.

Изследователите са се интересували и от физическото им състояние, режима на хранене и сън.

Оказва се, че обичащите да стават рано вече са на крак около 7 часа, а „вечерните хора“ чакат часовникът да покаже 8,54 ч. Що се отнася до уикенда, и двете групи предпочитат да си отспят. „Чучулигите“ стават в 7,47 ч., а „совите“ - около 10 ч.

По думите на доктор Йопг Хубер от университета Роухемптън „чучулигите“ по-лесно се включват в безумното темпо на живота. В крайна сметка те имат не толкова много проблеми със здравето и тежат по-малко. Учените са установили също така, че хората, които обичат дълго да гледат телевизия, по-често пропускат закуската, защото си хапват вечер пред телевизора и на сутринта просто не им се яде, пише NEWSru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase