Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Над 30 на сто от младите  хора на възраст между 18 и 24 години в  Англия, Шотландия и Уелс признават, че заради пиянство често се чувстват унизени във виртуалното пространство. Младежите споделят, че прекаляването с алкохол води до собственоръчно публикуване на техни снимки в интернет, които впоследствие се превръщат в обект на сериозни подигравки, а и могат да донесат сериозни проблеми в работата и личния живот.

Но пък 41% от анкетираните не се притесняват да качват фотоси с пиянски изцепки на свои приятели и познати. 
 
Ръководител на проучването е председателят на неправителствената организация за контрол на пиенето сред младите „Drinkaware” Крис Сорек. Пред Daily Mail той заявява: „Няма нищо лошо в това да изпиеш няколко питиета. Но ние живеем в дигиталната ера и тези, които пият повечко, трябва да знаят, че действията им в бара ще имат последствия онлайн”.

Най-често притесненията след пиянска вечер идват от голямата вероятност непристойните фотоси да бъдат видени от колеги, настоящи и бивши гаджета или родители. Освен това появата на подобни снимки може да привлече вниманието именно на тези хора, които не искаш да знаят какво и къде си правил предната вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase