Снимка: БТА

Изключително тежко остава състоянието на 46-годишната Албена Самуилова, която пострада при зверската катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, при която загинаха осем души.

Жената е с опасност за живота заради преживените тежки травми и инфекции. На този етап лекарите не се ангажират с прогнози за нейното възстановяване.

Пострадалата е здравнонеосигурена и лечението й до този етап струва на болницата 7000 лева.

Още по темата

Албена от Бургас лежи в реанимацията на Университетската болница вече трети ден.

"Жената губи мозъчна течност и ако до края на седмицата този процес не спре, ще се наложи спешна операция на пострадалата, която е получила сериозна инфекция след катастрофата", съобщи началникът на неврохирургията д-р Христо Желязков.

"Става въпрос за тежка травма, която е разтрошила черепа на малки фрагменти", коментира шефът на спешното отделение д-р Чавдар Стефанов.

Той допълни, че в момента има риск от допълнителна инфекция на раните, прекарване на пневмония и бъбречна криза. По тази причина лекарите не могат да се ангажират с прогноза дали Албена ще живее.

Другите пострадали от катастрофата на автомагистрала "Тракия" се очаква идната седмица да претърпят различни операции, които са необходими за пълното им възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase