40% от родителите спят с децата си в едно легло. Според психолозите обаче тази практика може да бъде разрушителна за семейните взаимоотношения.

Както разказва една майка пред Daily Mail, тя взела бебето да спи при нея, тъй като то непрекъснато плачело. Почти веднага отношенията между съпрузите охладнели.

В обществото няма еднозначно мнение трябва ли детето да спи с родителите си в едно легло. Според някои психолози тази практика ще помогне на децата да пораснат здрави и спокойни. Според други обаче това би довело до умора и проблеми в семейството.

Резултати от последното проучване с участието на 3000 души сочат, че повечето  родители не са доволни, когато детето разделя леглото им.

Една четвърт от двойките непрекъснато се карат на тази тема и в резултат половината от родителите спят в различни стаи. 48% от анкетираните признават, че любовните им отношения са силно пострадали от този факт.
10% от татковците са се почувствали отблъснати, а 57% от майките и бащите мечтаят детето им да спи в своето креватче.

Според някои психолози, ако детето реши самò да спи с родителите си, това не е опасна ситуация, но когато инициативата идва от майката, има място за притеснение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase