Снимка: БГНЕС

Грипна епидемия е обявена официално от понеделник на територията на цялата Ямболска област. Всички училища излизат в грипна ваканция, съобщиха от областната администрация.

Препоръчва се на учениците да си стоят вкъщи, да не се събират на обществени места, за да не се заразят или да не разпространяват зараза.

За детските градини и яслите ваканция няма - те продължават да работят при засилени предпазни мерки.

Всички училища в Бургас и областта излизат във ваканция от утре заради повишения брой заболели от новия грипен вирус A (H1N1).

Грипната ваканция за учениците ще продължи една седмица.

В приемното отделение към Бургаската болница на ден постъпват най-малко по десетина деца за преглед, а за лечение остават средно 2-3 от тях.

От РИОКОЗ съобщиха, че регионът е на крачка от грипна епидемия, но критичните стойности все още не са прехвърлени и засега Бургас е в предепидемичен период.

Сред останалите мерки против разпространението на заразата са забраната за свиждания в болниците, отмяната на плановите операции, прекъсването на женските и детските консултации, както и на имунизациите.

Детските градини и ясли в община Бургас ще продължават да работят. В сградите им обаче няма да бъдат допускани родители.

Dnes.bg припомня, че 36-годишната бременна жена, настанена в МБАЛ-Бургас с диагноза грип A (H1N1), продължава да е в тежко състояние. Това съобщи д-р Стефан Станчев, директор на бургаската болница.

Още по темата

Тя е поставена на командно дишане и е в безсъзнание. Жената е постъпила на 22 октомври с бронхопневмония, след което състоянието й се е влошило.

На този етап плодът не е увреден. Тъй като приеманите медикаменти дават отражение обаче, има опасност и за него, каза д-р Станчев.

Той призова гражданите, които имат оплаквания, да търсят медицинска помощ и в никакъв случай да не се лекуват сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase