Снимка: Булфото

Една от най известните песни на "Сигнал" – "Да те жадувам", е забранена за излъчване в Бургас по настояване на "Мюзик аутор" до общината и нейното радио.

Причината били неуредени авторски права с композитора Георги Костов, пише „24 часа”.

Още по темата
Бившият министър на културата от кабинета „Виденов” поискал да не се пее и "Без радио не мога" от репертоара на Лили Иванова, съобщи шефката на бургаската дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" Весела Йорданова.

Забраната на "Мюзик аутор" включва пускането на публични места и на още няколко хита на Лили, чиито композитори са Митко Щерев и Асен Гаргов.

"Забраната се отнася за публични изяви в цялата страна, т.е. нямам право да я пея на живо", уточни Йордан Караджов и припомни, че подобно действие Костов предприел и преди 3 г.

"Във вторник ще се срещнем с него, след което вярвам, че забраната ще падне. От друга страна, авторът на текста Любомир Левчев пък ми казва: "Йордане, над думите не тегне забрана".

Сантиментът на Бургас към "Сигнал" е най-голям заради концерт от 1982 г., след който на групата й бе забранено да свири няколко години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase