Снимка: Reuters

Рускините трябва да се въздържат от сексуални контакти с чужденци по време на Мондиал 2018. Това призова руският политик Тамара Плетньова малко преди старта на Световното първенство по футбол, с което предизвика бурни реакции в общественото пространство. Близо седмица по-късно стана ясно, че нито жените в Русия, нито феновете от мъжки пол, пристигнали в Москва, за да гледат на живо любимия си отбор, нямат намерение да спазват заръката на депутата.  

Августин Отело е един от многото фенове на националния отбор на Аржентина, дошъл на Световното. Но вместо да следи изкъсо случващото се на терена, той се разхожда привечер в Московския парк и брои колко телефонни номера на рускини е събрал. "Четири!", казва гордо 26-годишният инженер, облечен в синьo-бял екип, който се е хванал на бас с приятелите си, че ще вземе най-много номера и не само… Отело е категоричен, че екзотичните му черти ще му помогнат да "намери любовта" в руската столица.

Футболен туризъм или флирт?

"Ние се чудим какво да правим в паузите между мачовете, така че можем да опознаем по-добре руския народ“, казва аржентинецът пред NDTV. Оказва се, че фен зоната на Мондиал 2018 се е превърнала в своеобразна "флирт зона" благодарение на популярното приложение за запознанства Tinder. Чрез него Отело и неговите приятели са завързали контакти с рускини на различна възраст, при това още преди да пристигнат в Москва. Някои от красавиците сами са им дали телефоните си в чата. А аржентинците обещали, че ще им звъннат при първа възможност, за да "научат" от тях повече за руската култура. 

Въпреки множеството уговорки в Tinder, Отело не е сигурен с колко от момичетата ще стигне до секс. "Имам много голяма конкуренция поради големия наплив на фенове за Световното. Кой знае с колко още мъже ще се срещнат тези сладуранки", обяснява той. И изтъква, че друг проблем, който може да наруши флиртовете му, е езиковата бариера – не всички рускини знаят испански и английски като него. Той се надява поне 1-2 рускини да владеят по-добре езика на тялото (смее се). 

25-годишната Мария С. от Москва коментира пред NDTV, че е чакала Световното с нетърпение. To й даша възможност да се срещне с повече чужденци и да говори на английски, който знае от училище. "Обикновено за седмица имам по две срещи с непознати, но сега съм си уговорила цели пет", обяснява младата жена, за която флиртът с чужденци е нещо съвсем нормално. Мария уточнява, че по-скоро търси любовта и романтиката. Тя е категорична, че момичета като нея могат да променят представите на хората, че всички рускини спят "с който им падне" и нямат задръжки. 

Още за футболните и други страсти в Москва, може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase