Снимка: архив Reuters

Срамни сцени и грозни прояви влизат в детския футбол! За това сигнализира председателят на Атлетик (Шумен).

Той разказа за побой, закани с чупене на ръце и зъби, обиди по време на мача между отборите на Девня и Атлетик (Шумен) от детската Зонална група по футбол във Варна при родените през 2003-а година.

Стойков обясни пред БТА, че подобни изпълнения са много чести по време на домакинските мачове на Девня.

Едно от редовните нарушения на тима на Девня било, че играе винаги с по-големи деца от допустимата възраст, което ги прави нередовни. Миналата година те счупили всички рекорди, след като при набор 2003 пуснали момче, което е родено през 1999-а година и дори играе и за мъжкия тим.

Още по темата

През този сезон също имало няколко момчета, които са с 1-2 години по-големи от възрастта.

Кървавият мач между Девня и Атлетик (Шумен) се играл тази събота - на 7-и октомври. Той започнал с непрестанни обиди, ругатни, псувни и закани на сексуална основа от страна на публиката на домакините и най-вече на двама от тях.

В 30-ата минута при фаул близо до тъчлинията едно от момчетата от Девня, видимо по-голямо и с физика на спортист от силовите спортове, удря юмрук на момче от Атлетик Шумен.

Веднага след това други играчи от тима на домакините нападат шуменските момчета, публиката също влиза на терена.

Треньорът на Атлетик (Шумен) Захари Димитров и президентът Стойко Стойков също влизат на терена, но за да изтеглят децата и да ги отведат към съблекалнята. Веднага след това те звънят по телефона и на секретаря на Зоналния съвет на БФС във Варна, бившият съдия Пламен Хаджийски.

След това от Атлетик (Шумен) внесли и жалба до Зоналния съвет и се надяват на реакция, защото те са поредният потърпевш отбор от мачовете в Девня.

"Още след първият сигнал двадесетина фена и за жалост родители, обсипваха нашите деца с обиди,ругатни,и закани за които ме е срам да пиша дори. Приканваха за груби прояви момчетата от Девня. Въпросните господа от зрителите всеки ходил на мач в Девня ги знае, двама братя, които се занимават и с мъжкия  отбор. На терена обаче всичко беше спокойно с красива игра и от двата отбора,преди да се стигне до тридесета минута на мача при резултат 2:0 за домакините", пише в жалбата на отбора от Шумен.

След това следва безобидния фаул, когато две от момчетата на терена се сбутват за топката.

"Настъпи истинска драма придружена с жесток побой над наши двама футболисти. Имаше удари, ритници, свалени на замята наши играчи", пишат треньорите на шуменския тим.

Те посочват конкретно имената на момчетата, участвали в побоя.

"На терена навлязоха и въпросните футболни идиоти от публиката. Издърпахме колкото можахме нашия отбор настрани и им казахме да се прибират в съблекалнята като в същото време заканите продължиха към треньорите с чупене на зъби и ръце", се разказва още в сигнала.

"Не знам какъв доклад е написал дежурният делегат, но се съмнявам че би искал да присъства на подобни сцени и то на детски мач", пише още председателят на шуменския клуб и пита колко още такива мачове трябва да се изиграят, за да се извади Девня от групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase