Снимка: БТА

Чешкият защитник Давид Яблонски заяви, че Левски ще се бори до последно да шампионската лига в България. 

"Сините" стартираха колебливо сезона и изостават на 4 точки зад лидера Черно море, макар и с мач по-малко.
 
"Левски е клуб с история и винаги има най-високи цели. Взехме добри играчи. Ще се борим до край шампионската титла", коментира чехът. 
 
Яблонски отбеляза красив гол с удар от въздуха при победата над Дунав с 2:0 на "Герена" в петия кръг в неделя. След срещата той обяви, че е играл със скъсана бутонка, която е трябвало да залепи, тъй като не е успял да намери неговия номер. 
 
"Тези бутонки са наред, има малък проблем на върха на едната обувка. Харесват ми, но това не значи, че не гледам и към други, които бих си избрал в последствие", каза с усмивка бранителят.
 
Той обяви, че вече се чувства добре и няма здравословни проблеми, след като при загубата с 1:2 в срещата-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу хърватския Хайдук на 20 юли се наложи да играе на инжекции заради мускулно разтежение. 
 
"Сините" от миналата седмица се готвят под надзора на нов старши треньор Делио Роси.
 
"Всички се чувстват много добре. Тренировките, за разлика от преди, са доста по-тежки и с по-голяма продължителност. Стремим се от мач на мач да играем по-добре, да стигнем най-високото ниво, преследвайки победите. Колективът е добър както преди, така и сега. Помежду си се разбираме перфектно, въпреки че дойдоха доста нови играчи в отбора. Опознахме се добре. Всеки един се старае да помага на другите. Няма никакви търкания, от каквото и да било естество", заяви Яблонски.
 
"Габриел (Обертан) е добър футболист, не случайно е играл в английското първенство. Дава максимума на тренировките. Помага на всички. Но не само той, но и другите футболисти, които пристигнаха в отбора. Не минава ден, през който всеки някой по нещичко да научи от другите", допълни чехът.
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase