Снимка: Bulphoto.com

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев се надява "червените" да бъдат върнати в Лига Европа. КАС трябва да излезе с крайно решение днес относно обжалването на клуба от "Българска армия", след което окончателно да стане ясно кой ще играе срещу Иртиш – "армейците" или Дунав Русе. 

"Всички очакваме да има решение в наша полза. Ако стане, ще бъдем готови за Иртиш. Разочарованието беше голямо, когато разбрахме в последния момент, че отпадаме за жребия", каза той на прибиране от лагера в Австрия. 
 
"Програмата я правихме с идеята да участваме в евротурнирите. Затова отидохме и толкова рано в Австрия. Надявам се да не ни наруши плановете и да държим добро ниво до началото на първенството и през цялото първенство", каза още Белчев.
 
Относно подготовката, той заяви: "Доволен съм. Добър лагер, според мен, при отлични условия, добри противници. Резултатите са добри, но те не ме интересуват толкова на този етап, интересува ме играта и да има единомислие по време на самата игра", коментира специалистът.
 
ЦСКА постигна пет победи в петте си контролни срещи досега. "Здраво сме стъпили на земята. Знаем, че имаме да изчистваме още много елементи до началото на първенството и се надявам да го направим. При нас нямаме много нови футболисти. Само Енрике е нов. С другите футболисти сме работили. Знам възможностите на почти всички. ЦСКА трябва да има 22 титуляри и всеки един от тях трябва да бъде готов във всеки един момент да помогне на отбора", каза Белчев.
 
"Освен резултатите и играта, която показахме, най-важното беше, че запазихме здравето на футболистите. За седем дни изиграхме четири тежки мача на добро ниво с ограничен брой футболисти. Всички са здрави, което е най-доброто в момента", допълни той.
 
Наставникът не изключва към състава да се присъединят още играчи, макар и не на всяка цена. "ЦСКА не на всяка цена има нужда от футболисти. Имаме нужда от добри играчи на всеки пост, а ако намерим такива, ръководството ще направи всичко възможно да ги привлече в състава, за да можем да надграждаме и да сме готови за целите, които стоят пред ЦСКА", завърши Белчев. 
 
Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase