Снимка: pfclitex.com

Витомир Вутов е сред най-добрите български вратари за новия век. Той успя да си изгради репутация и в треньорската гилдия, където работи и развива таланти в Литекс и юношеския национален отбор, който преди дни се класира за участие на Евро 2017. Пред Gol.bg Вутов говори за фамозния успех на младите "лъвчета", не подмина и болната тема – малкото таланти в Първа лига, поздрави и мъжете за успеха с 2:0 над Холандия. Ето какво каза Вутов: 

Първо, честито класиране! На какво отдавате големия успех на юношите?
 
Благодаря. Отдавам го на дългогодишна работа с този отбор, момчетата играха и на европейското първенство в България. Това им беше прощъпулника, после имаше само обиграване и надграждане. Отдавам успеха на плод на дългогодишна работа от футболисти, треньори и ръководство.
 
Преди мача с Босна имаше ли голямо напрежение? Нуждаехме се от задължителна победа, а съперникът не беше никак лек. Повечето им играчи се подвизават в Германия, което говори достатъчно за класата на отбора.
 
Лесни отбори вече няма. По време и на самата срещата имаше напрежение и на моменти тежеше, но се справихме. Целта на треньорите и ръководството беше точно такава – да освободим играчите от огромното психическо натоварване, предвид важността на двубоя. Успяхме, а едни от думите и мотото бяха: "Момчета, до днес бяхте лъвчетата на България, нека след днешният мач ви наричат Лъвовете на България". Те показаха ,че са Лъвове.

Какво си казахте след мача?
 
Поздравихме се, повеселихме и си поставихме следващата задача. Тя е победи на европейския форум и едно бъдещо световно.
 
Прочетете цялото интервю в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase