Снимка: Reuters, архив

Домакинът Франция се класира на 1/4-финалите на Евро 2016, след като на стадион "Олимпик" в Лион обърна с 2:1 Ирландия в зрелищен мач.

Островитяните поведоха в резултата още във 2-ата минута, когато Роби Брейди реализира отсъдената за нарушение на Пол Погба срещу Шейн Лонг дузпа. До края на полувремето гостите задържаха преднината си, но след почивката Антоан Гризман се развихри и спаси "петлите". Той изравни в 58-ата минута, а малко след това направи пълен обрат. В 66-ата минута Гризман изкара и директен червен картон на Шейн Дъфи и до края на мача французите бяха пълни господари на терена.

В спор за място на 1/2-финалите те ще срещнат победителя от двойката Англия – Исландия. Лошата новина за Дидие Дешан, е че за следващата фаза няма да може да разчита на твърдите титуляри Адил Рами и Н’Голо Канте заради натрупани жълти картони.

Селекционерът на "петлите" заложи на всичко най-добро, с което разполага, начело с големите си звезди Пол Погба и Гризман. Именно със същия състав той започна мача на шампионата на Стария континент при успеха с 2:1 над Румъния в Париж. За островитяните на скамейката пък останаха легендите Джон О’Шей и Роби Кийн, а атака поведе Лонг.

Подробности за мача четете на euro2016.gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase