Стилиян Петров със съпругата си и малкия Кристиян. Снимка: Reuters

Тате, а ти гледал ли си как играе "Астън Вила" този сезон. Това казал малкият син на Стилиян Петров - 9-годишният Кристиян,  когато баща му е съобщил новината, че иска отново да играе футбол на професионално ниво.

"Четях книга и му казах какво ще обявя", разказа Стан пред "Стандарт". "Той отговори: "Татко, за кой отбор ще играеш?" Казах му: "Бих искал да ритам отново за "Вила". Той се обърна към мен и отсече: "Виждал ли си как играят напоследък? Наистина виждал ли си?"

Още по темата

Уточних го с него. Обясних му, че  отборът преминава през труден период. Но най-важното е как ще отвърнат и ще се прегрупират. Допълни, че следващата година "Вила" ще са много добри и ще се завърнат във Висшата лига. Той отново ме притисна: "Ще съм щастлив, но можем ли да го обещаеш?" Трябва да го направя, а това е голямо обещание. Не обичам да нарушавам думата си", заяви Стилиян.

В същото време добрият приятел на Петров и бивш футболист на "Левски" Христо Йовов призна, че има пръст в надъхването на Стенли да влезе във форма.

"Бях запознат с начина на трениране на Стилиян през последния месец. Комуникираме доста често и се шегуваме помежду си. Казах му, че няма шанс да се завърне, тъй като е много дебел", заяви зам.-кметът на Своге.

"Извън кръга на шегата, искам да го поздравя. Той е доста трезвомислещ човек. Направил си е сметка, че е готов. Познавам го над 20 години и със сигурен, че той е едно чудо на природата. Пожелавам му успех в битката на "Астън Вила" да се завърне във Висшата лига след един сезон", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase