Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов атакува остро новото ръководство на клуба и в частност Милко Георгиев с когото влезе в открит конфликт.

Двамата се скараха по почти всички проблеми в клуба през последните месеци, но Лупи обяви, че целта пред новите ръководители е отборът да бъде докаран до несъстоятелност.

"2013 година ЦСКА бе пратена в „Б” група, отказана пак от евротурнири. Днес ЦСКА пак си е отбор сериозен, това че г-н Георгиев и другите си промениха стратегията и решиха да минат през несъстоятелност, е техен проблем”, обяви Томов пред „Дарик”.

Според него новата управа на „Армията” рязко е сменила плана за развитието на клуба, въпреки че лиценз е могло да се вземе като се платят 660 000 лева.

"За мен е ясна ситуацията. Имаше публично обещание от новите собственици да се платят нещата по лиценза. Това беше изречено от г-н Петър Манджуков в началото на април. Защо това се е променило не мога да кажа, но очевидно е променена стратегията., За неголяма сума става въпрос към НАП и отделни лица. Сумата, която остава да се плати, е максимум 660 000 лева. Останалите средства са приети като обезпечени. Тези 660 000 лева дават лиценза”, смята Томов.

Той разкри и още детайли от кухнята.

"Имаше желание през април да предам или да продам около 30% от акциите. Това е законно действие и аз очаквах и от Милко, и от Ивайло, и от всички там да има една толерантност. Честно е да се каже, че са решили да не плащат повече, защото има друга стратегия. Което означава намиране на ново решение за плащане на дълговете. Сега неплащане на ток, на дребни суми. Общата сума за лиценза е 660 000 лева. Лошото е, че те прекъснаха диалога и така винаги се получава фаул”, завърши политикът в типичния си стил.

За нападките към Томов четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase