Снимка: Архив Reuters

Бившият капитан на България и Астън Вила Стилиян Петров влезе в треньорския щаб на бирмингамци, потвърди клубът на официалната си страница в интернет.

"Стан винаги ще има място в Астън Вила, докато аз съм мениджър тук. Важно е легендите на клуба да се връщат при нас", сподели мениджърът Тим Шерууд, който можеше да разчита на българина още за мача с УБА във вторник, спечелен с 2:1.

"Но аз не го искам в ролята на талисман, а да дава своя принос за клуба. Нещо, в което съм сигурен. Стилиян може да даде ужасно много на отбора.", добави той.

"Той познава момчетата и се ползва с голям респект в съблекалнята. Според мене важно да имаме колкото се може повече хора, които познават кухнята на клуба. Стан е добре и гори от желание да започне работа.", обясни Тим Шерууд.

"Той има футболна мисъл, с него сме си говорили много за играта. Той е страхотен актив за Астън Вила и аз го приветствам с "добре дошъл" при нас. Всеки се нуждае от колкото се може повече победители.", каза той.

Както е известно, Стенли беше принуден да се откаже от футбола през 2012 година, когато беше диагностициран с левкемия.

Астън Вила застана плътно до своя капитан и в продължение на месеци феновете на тима окуражаваха българина с бурни аплодисменти в 19-тата минута на всеки мач на тима. В началото на тази година Петров съобщи, че най-после е преборил коварната болест.

Четете още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase