Снимка: Младост фест

Повече от 500 различни изпълнители ще се качат на сцената в столичния район "Младост". Това ще стане по време на тазгодишния "Младост Фест’23", който започва на 1 юни и ще продължи четири дни в парка в "Младост" 3.
 
Денят на детето се очертава да бъде много весел и цветен с Фестивал на изкуството и игрите, хепънинг с демонстрация на интересната техника за рисуване – енкаустика и ателиета за фигурки от филц. Това ще продължи до следобедните часове, когато малчугани ще изнесат специална програма. Привечер е времето за викторина с награди и за кукления спектакъл „Хитранка Лисанка“. За хлапетата са подготвени различни награди.

В петък, 2 юни, ще се проведе футболен турнир, а за вечерта е предвидена програма с много етно и електронна музика.

Турнир по стрийт баскет и демонстрации по стрелба с лък ще се проведат в съботния ден. От 11 часа започва празник за кучетата, като за домашните любимци и техните стопани се подготвя истински празник. Вечерта от сцената ще звучи поп и латино музика. С падането на мрака започва лятно кино на открито.

Последният ден от феста – 4 юни отново тръгва със спорт – турнир по петанк и демонстрации на бойни изкуства. От 11 часа е началото на кукления театър „Хензел и Гретел“.

Четиридневният фест ще завърши с изпълнения на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и с вечерен концерт с много народна музика, посветен на българските традиции.

Кулминацията в различни дни на фестивала ще бъдат концертите на популярни изпълнители и музиканти.

Изключително интересен акцент от фестивалната програма се очертава да бъде фотоизложба, показваща уникални кадри, пазени в Държавна агенция „Архиви“. Снимките припомнят първите години на софийския квартал „Младост“.

Входът за фестивала е свободен, а организаторите от Район „Младост“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обещават купон, буквално от сутрин до здрач.

Младост Фест’23 е част от Културния календар на Столична община, а Dnes.bg е официален медиен партньор на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase