Младежи от 10 града участват в 20 творчески работилници и 5 модула по време на второто издание на фестивала The Bridge.

От 18 юли, в рамките на 9 дни, те ще залеят Видин с музика, изобразително изкуство, кино, слово, театър, приложни изкуства, стрийт арт, танци и фотография.

Над 20 творчески работилници са организирани край бреговете на Дунав за талантливи младежи от цяла България.

Водени от млади професионалисти, те ще развият своите умения в почти всички познати сфери на изкуството – от китара, барабани и пеене, през сценично поведение, операторско майсторство и творческо писане, до изработка на бижута и еко инсталации, и дори брейк, графити и DJ.

Специално за жителите и гостите на град Видин The Bridge  включва в програмата си общо 5 микрофестивала на сценичните и визуалните изкуства:

Beat the Classics е насловът на концерта насред Дунав, който ще съчетае цигулка, бийтбокс, пиано, вокали и кларинет. Публиката ще може да се наслади на музика от различни стилове като джаз, класика, акустик и дръм енд бейс.

Urban Zone Fest пък включва DJ и хип-хоп изпълнения, брейк батъл, както и  графити демонстрация.

Rock Fest ще срещне публиката с бандата, обявена през 2007 г. от БНТ за най-добра млада българска група – Аjabez. В концерта ще се  включат и ученически групи от различни краища на България.

Street Fest пък са работилниците на The Bridge, които ще излязат навън в парка, за да оцветят града с танци, песни, графити, куклен театър, поетичен пърформънс и още много изненади.

Празничният концерт, който ще закрие фестивала с изпълнения на всички участници, пък ще се състои на 23 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase