Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че отказа да коментира резултатът от евровота, докато не излязат официалните резултати, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова за ускорено развитие на България в рамките на ЕС.

Той използва думите на премиера Бойко Борисов, който смята, че избирателната активност в ранния следобед в изборния ден не е висока, защото хората са на почивка, за коментира положението в страната.

Нови данни към 20 ч.: ГЕРБ – 30,6%, БСП – 25,4%, ДБ – нагоре

"Може някои да са на почивка, но това което видяхме по време на кампанията е, че българските граждани от малките населени места са в Европа, но не са на почивка, а са на гурбет и сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не обезлюдяваме малките населени места и че България има нужда от ускорено развитие в рамките на ЕС, за да може вашите деца и внуци, които са на гурбет в чужбина да имат условия да се върнат в България", коментира той.

Машините в 10 секции въобще не тръгнали

Карадайъ обясни, че за ДПС Европа трябва да е не на омразата, на противопоставянето, на разделението, а на заедността, свободата и толерантността.

Въпреки че оглави листата на движението, той отново обясни, че няма да  става евродепутат. 

"И досега съм ходил в Брюксел и ще продължавам да ходя като председател на ДПС, за нас тези избори бяха много важни, защото ценностите на ЕС са ценности и за ДПС и за да се подчертае важността на тези избори, аз бях водач на листата", каза Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase