Снимка: БГНЕС

По покана на премиера Бойко Борисов на официално посещение у нас пристига италианският му колега Силвио Берлускони.

Това е първата визита на европейски лидер в София от поемането на управлението на страната от правителството на ГЕРБ.

Двамата министър-председатели договориха предстоящата си среща в София в началото на септември на международен форум в Гданск.

Официалното посрещане на италианския премиер ще бъде на пл. „Св. Александър Невски”.

Веднага след приключването на церемонията е срещата им на четири очи.

Разговорите им ще продължат и на пленарното заседание, в което ще участват членовете на официалните делегации.

На церемония в италианското посолство министър-председателят Бойко Борисов ще бъде награден с Орден за заслуги на Италианската република.

Заради официалното посещение на министър-председателя на Италия в София от 11.30 до 21.00 ч. се забраняват влизането в двете посоки, престоят и паркирането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски".

Още по темата

От 8.00 до 16.30 часа се забраняват престоят и паркирането на ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "11-и август" и ще бъде закрит базарът за художествени произведения.

Забраняват се и престоят и паркирането в западната част на пл. "Народно събрание" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Цар Иван Шишман".

От 8.00 ч. до отпадане на необходимостта се забраняват престоят и паркирането и по ул. "Московска" между ул. "Г. Бенковски" и британското посолство, както и на пл. "Николай Гяуров".

От 15.00 до 16.30 ч. утре се забранява влизането на превозни средства по ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "11-и август".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase