Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр говори в понеделник за хода на контранастъплението на украинските войски. По думите й значително настъпление на Въоръжените сили на Украйна се наблюдава на южния фронт и в Бахмутското направление, цитира думите ѝ Руската служба на Би Би Си.

В ефира на общонационалния телемаратон Маляр каза, че за цялото време на контранастъплението в южната част на страната въоръжените сили на Украйна са освободени повече от 192 квадратни километра територии, от които около 12 квадратни километра миналата седмица.

Още 4 квадратни километра украинските войски успяха да отвоюват от врага през изминалата седмица в района на Бахмут. Общо при настъплението там са освободени около 35 квадратни километра територия.

В момента се водят активни боеве в няколко района в посока Мелитопол и Бердянск, каза зам.-министърът. Ключовите битки продължават в района на Клешчеевка, Андреевка и Курдюмовка.

Според анализатори от Американския институт за изследване на войната (ISW) украинските войски продължават бавното си настъпление в три посоки на фронта, включително край Бахмут, в западната част на Донецка област и край бреговете на Днепър в Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase