Снимка: БГНЕС

Предложените промени в Наказателния кодекс предвиждат задължително лечение на педофили, съобщиха от Главната прокуратура на Беларус в столицата Минск. Алгоритъмът за лечение на педофили предвижда използването на химическа кастрация, предаде "24 часа".

Според официалния канал в "Телеграм" на беларуския надзорен орган, по инициатива на Главната прокуратура е бил одобрен "клиничен протокол, съдържащ алгоритъма за лечение на педофилия, включително използването на химическа кастрация".

Още по темата
"По инициатива на Главната прокуратура беше одобрен план за действие за защита на децата от сексуално насилие и експлоатация и беше одобрен механизъм за реабилитация на жертвите на сексуално насилие. Освен наказване на престъплението със съдебна присъда, се предвижда и задължително лечение на лица, страдащи от педофилия", уведомяват от прокуратурата.

От там уточниха също, че Александър Лукашенко е подкрепил инициативите на Генералната прокуратура на Беларус, свързани с "установяване на административна отговорност за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения, смяна на пола, педофилия и доброволен отказ от потомство", предаде azerbaycan24.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase