Снимка БГНЕС

Бившият министър-председател на Италия и милиардер Силвио Берлускони ще бъде погребан с държавни почести в Mиланска катедрала тази сряда, предадоха църковните власти в Милано, цитирани от италианската новинарска агенция АНСА. Очаква се на погребението да присъства италианският президент Серджо Матарела.

Според източници, тленните останки на Берлускони ще бъдат пренесени днес в личната му резиденция – вилата "Сан Мартино", близо до град Аркоре, недалеч от Милано, предаде БТА. Утре те ще бъдат положени за поклонение в централата на медийната империя "Медиасет", чийто основател е Берлускони, в Колоньо Монцезе.

Припомняме, бившият италиански премиер Силвио Берлускони почина днес на 86-годишна възраст.

Още по темата
От четири дни той беше в болница в Милано. Берлускони страдаше от форма на хронична левкемия.

Берлускони, магнат в областта на недвижимите имоти, медиите и футбола, беше водеща фигура в италианската политика в продължение на десетилетия, отбелязва ДПА. Бизнесменът милиардер създаде една от най-големите медийни компании в Италия, след което преобрази политическия пейзаж в страната.

Той бе министър-председател на Италия четири пъти в периода 1994-2011 година. До смъртта си бе член на Сената - по-малката от двете камари на италианския парламент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase