Снимка: БГНЕС

Второ скривалище, използвано от най-търсения мафиот в Италия Матео Месина Денаро, е открито в задната част на гардероб с плъзгаща се основа.

Италианската полиция съобщи, че там са открити бижута, скъпоценни камъни и сребърни прибори.

Намерени са и празни хартиени кутии, което предполага, че потенциално важни документи са били унищожени след ареста на Месина Денаро в понеделник.

Малко след като беше задържан, босът на мафията беше отведен в затвор в L'Aquila, в централната италианска област Абруцо, където според съобщенията той ще продължи да получава лечение за рака си.

В четвъртък Месина Денаро отказа да се яви чрез видеовръзка на изслушване за убийството на съдиите Паоло Фалконе и Джовани Борселино през 1992 г.  Това са само две от престъпленията, за които той е признат за виновен.

Италианските медии съобщиха, че има признаци, че второто скривалище - малка стая, едва достатъчно голяма за един човек - е било обитавано "наскоро".

Бункерът се намира в къща на около 300 м от първото скривалище на мафиотския бос в сицилианския град Кампобело ди Мазара.

Ключовете за колата, открити в чантата, която Месина Денаро носеше по време на ареста си, доведоха разследващите до първоно място. Полицията го обискира в понеделник следобед и откри приземен апартамент от 60 кв.м, който беше описан като "удобен".

Италианските медии съобщиха, че на мястото са открити луксозни парфюми, скъпи мебели и дизайнерски дрехи, както и два мобилни телефона и хапчета виагра.

Полицията преследваше шефа на мафията в продължение на три десетилетия, когато той беше заловен в понеделник. Той беше записал час в клиниката под фалшиво име.

Псевдонимът Андреа Бонафеде събудил подозрението на полицията, когато те разбрали, че това е името на племенника на починалия мафиотски бос Леонардо Бонафеде. Телефонното картографиране показало, че мобилният телефон на истинския Бонафеде не е бил в Палермо през 2020 г. и 2021 г., когато мъж, използващ това име, е опериран в града.

По време на престоя си на върха на "Коза Ностра", Месина Денаро ръководеше рекет, незаконно изхвърляне на отпадъци, пране на пари и трафик на наркотици. Той беше осъден задочно през 2002 г. за поредица от убийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase