Снимка: БГНЕС

Бившият македонски премиер Зоран Заев призова македонският народ да се радва, защото македонският език вече е признат от целия свят, предаде БГНЕС.

Коментарът на Заев е по повод подписването на договора между РС Македония и ЕС за оперативни дейности от страна на ФРОНТЕКС в РС Македония. Това стана късно снощи в Скопие в присъствието на премиера на РСМ Димитър Ковачевски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

"Македонският сън е реалност! Е, не, не. Подписахме споразумение с Европейския съюз на македонски език. Северна Македония подписа споразумение с ЕС, където стоят подписите на всички държави-членки на ЕС, включително и тези на съседите ни Гърция и България. Хей... Гърция и България подписват споразумение с нас на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК! Е, не, не.

Сега вече няма нужда да вярваме, СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕМ защо бе смелостта, решителността, визията...Успяхме!

МАКЕДОНЦИ с МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, признати от целия свят! Радвай се, мой македонски народе! Пишем история", написа Зоран Заев.

При подписването на Договора за ФРОНТЕКС Урсула фон дер Лайен каза следното: Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наравно с всички останали 24 езици на ЕС. Няма съмнение, че македонският език е вашият език и уважаваме това. "Северна Македония бележи напредък по пътя към ЕС, което беше отбелязано и от доклада за напредъка", допълни председателят на ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase