Снимка: БГНЕС

Три ракети, които Русия изстреля в понеделник към Украйна от кораби в Черно море, са пресекли въздушното пространство на Молдова, съобщи в "Туитър" заместник министър-председателят на страната Нику Попеску, предаде "Политико".

Попеску заяви, че посланикът на Русия в Молдова е бил извикан, за да даде обяснение. Нарушаването на въздушното пространство на дадена страна представлява нарушение на международното право. Попеску осъди нарушаването на въздушното пространство с "най-строгите възможни думи".

Множество експлозии разтърсиха Киев и други украински градове в страната в понеделник сутринта, включително Лвов, Днепър и Запорожие по-рано през нощта. За първи път от 26 юни насам столицата на Украйна беше атакувана.

Още по темата
"Агресорът изстреля 75 ракети. 41 от тях бяха унищожени от нашата противовъздушна отбрана", заяви висшият украински генерал Валерий Залужний.

"За съжаление, има загинали и ранени", добави в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски, въпреки че все още не е ясно колко са жертвите.

"Шокиран съм от многобройните руски ракетни удари по градове в Украйна, включително столицата Киев, които поразяват цивилни цели", написа в Туитър Попеску, който е и външен министър на Молдова. "Русия трябва да спре да убива."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase