Снимка: БГНЕС

Гърция забрани музиката в ресторантите и баровете и ограничи движението на популярния си ваканционен остров Миконос в събота след нарастване на новите коронавирусни инфекции там.

Известен като парти остров на супербогатите, Миконос е една от най-популярните дестинации в Гърция, привличаща повече от милион посетители всяко лято, сред които холивудски звезди, модели и световноизвестни спортисти.

След „тревожно“ локално огнище Министерството на гражданската защита заяви, че забранява музиката на острова денонощно и ще позволи движение само от 1:00 до 6:00 ч. сутринта на онези, които отиват на работа и се връщат от работа, или по здравословни причини.

Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли, се казва в съобщението, цитирано от "Катимерини".

Гърция зависи от туризма за една пета от своята икономика и отчаяно се нуждае от силен сезон тази година след катастрофалната 2020 г., когато броят на посетителите и приходите се сринаха.

Броят на инфекциите нараства през последните седмици, което принуди правителството да наложи ваксинация на здравни работници и персонал в домовете за възрастни хора и да въведе нови ограничения в цялата страна, включително да допуска само ваксинирани клиенти на закрито в ресторанти и клубове.

„Призоваваме жителите, посетителите и специалистите на нашия красив остров да следват стриктно мерките, за да можем бързо да контролираме и ограничим разпространението на вируса и Миконос да се върне към нормалността“, заяви министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase