Снимка: БГНЕС
Област Касторя в Гърция е втората област, която властите поставят под карантина със строги мерки. Само за ден в Гърция са регистрирани 865 случая на новозаразени с COVID-19, предаде БНР.
 
До края на деня се очаква да бъдат обявени извънредни мерки и в Северна Гърция.
 
След област Козани от днес под карантина е и област Кастория. Въведени са мерки като носене на маски и навън, забрана за движение на местните жители извън областта, както и не повече от трима пътника в автомобил.
 
Препоръчва се да се избягват посещения дори при роднини. Заведенията работят само за домашни поръчки.
 
Университети и училища продължават да провеждат занятията си дистанционно.
 
Още три области - Солун,Серес и Янина са на границата да се обяви извънредно положение, поради силното разпространение на вируса.
 
Според здравните власти само за ден в Солун заразените са се увеличили с 30%. Кметът на Серес призова всички жители да се тестват, на място пристигнаха и екипи на здравното министерство.
 
Министърът по защита на гражданите Хрисохоидис разпореди на полицията в Солун да оказва строг контрол във вечерните часове на места, където се събират млади хора.
 
Очаква се днес решението на премиера Мицотакис да обяви решението си за нови мерки в застрашените райони в Северна Гърция. Най-вероятно ще се въведе вечерен час за движение на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase