Снимка: БТА

Каталунската полиция заяви, че в град Камбрилс, южно от Барселона, е в ход полицейска операция срещу възможен "терористичен атентат", предаде Ройтерс.

Още по темата

Не е ясно по какъв начин операцията е свързана с вчерашния атентат в Барселона, предава БТА.В съобщение в Туитър каталунските служби за реакция при спешни ситуации се обърнаха към хората в крайбрежния град Камбрилс с призив да "си стоят у дома или на безопасно място".

Стана ясно, че шестима заподозрени са били убити в намиращия се южно от Барселона град при действия срещу терористичен атентат, при който били ранени петима граждани и един полицай. Двама от ранените са в тежко състояние.

Полицията посочи, че засега не може да каже как са пострадали ранените в Камбрилс граждани и полицай. Местни медии съобщиха, че автомобил се е врязал в полицейска кола, а полицията застреляла нападателите, единият от които размахвал нож. Съобщава се също, че заподозрените са блъснали граждани с кола.

В хода на операцията в Камбрилс органите на реда са застреляли няколко души, но според полицията ситуацията в момента е подконтрол. В съобщение в Туитър тя посочи, че операцията в града продължава и отправи призив за предпазливост.

Каталунската полиция заяви, че предполага, че атентаторите в Камбрилс са свързани с нападението в Барселона и взрив в Алканар, който е бил свързан с атентата в Барселона.

Каталунската полиция заяви също, че след като е било установено, че атентаторите са били с колани с експлозиви, сапьори ще извършат няколко контролирани експлозии.

Екип сапьори е взривил коланите с експлозиви, носени от петимата заподозрени в Камбрилс, предаде Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase