Снимка: БТА


Шофьор е блъснал двама полицаи на контролно-пропускателен пункт в Барселона след днешния атентат в центъра на града, съобщи каталунската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Още по темата

Посочва се, че впоследствие полицията е локализирала шофьора. Засега не е ясно дали случаят е свързан с атентата от по-рано днес в Барселона, пише БТА.

Каталунската полиция заяви, че екип от сапьори проверява района в покрайнините на Барселона, където е бил локализиран шофьорът на автомобила, блъснал полицаи.

По-рано каталунската полиция съобщи, че автомобил е блъснал двама нейни служители на КПП за контрол на автомбилното движение в Барселона. Тя обаче не уточни дали случаят е свързан с атентата от по-рано днес.

По-късно полицията в Барселона заяви в Туитър, че автомобилът и водачът му са били пресрещнати на около 10 км от центъра на града, където беше извършен атентатът.

Според съобщения на местни медии бял Форд "Фокус" прегазил двама полицаи, а човек от колата, бил застрелян от полицията. Нито властите в града, нито полицията са уточнявали, че заподозреният е бил застрелян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase