Снимка: Reuters

Британската полиция арестува 20-годишен мъж във връзка с разследването на самоубийствения атентат на концерта на Ариана Гранде, в който на 22 май в Манчестър загинаха 22 души, предадоха световните агенции.

Арестът е извършен в Харпърхей в североизточната част на града.

Още по темата

Досега във връзка с разследването бяха арестувани 20 души, от които след разпити 12 бяха освободени.

Полицията арестува и трима души във връзка с нападенията в Лондон в събота вечерта, в които загинаха 8 души, а близо 50 бяха ранени, предадоха световните агенции.

Тримата задържани са мъже на възраст 27-33 години. Те са арестувани в Илфорд в източната част на Лондон. Единият от тях е заподозрян в подготовката на терористичен акт, другият е задържан за тероризъм, а третият за притежание на дрога.

По разследването на лондонското нападение двама души, мъже на 30 и на 27 години, са все още в ареста. Преди това бяха задържани и 12 души в Баркинг, квартала на двама от нападателите, но те бързо бяха пуснати на свобода.

Тримата нападатели бяха ликвидирани броени минути след нападението. По-рано тази седмица те бяха идентифицирани от полицията. Днес Валерия Хадиджа Колина, майката на единия от тях - италиано-мароканеца Юсеф Загба, каза, че синът й се е радикализирал чрез интернет, предаде Асошиейтед прес.

Атентатор самоубиец се взриви в "Манчестър арена" след концерта на Ариана Гранде. Сред жертвите на терористичното нападение има и седем малолетни, и над 100 души бяха ранени.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase