Снимка: Reuters

Британската полиция е извършила седем ареста и е претърсила шест адреса след нападението край парламента, съобщи командващият звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд Марк Роули, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

По последни данни при атаката са загинали общо четирима души, включително нападателят, около 40 са ранени.

Двайсет и девет души са приети в болница, седем от тях са в критично състояние. Снощи британската полиция съобщи за петима загинали, припомня Ройтерс.

Още по темата

Роули съобщи, че полицията е претърсила адреси в Лондон, Бирмингам и в други части на страната в рамките на разследването.

"Все още вярваме, че този нападател е действал сам и е бил вдъхновен от международния тероризъм. На този етап нямаме конкретни данни за други заплахи за обществото", подчерта той.

Загиналите са от различни националности, добави Роули. Трите жертви са намушканият 48-годишен полицай Кийт Палмър и двама цивилни - жена на възраст между 40 и 50 години и мъж на възраст между 50 и 60 години. Освен тях беше убит и нападателят.

Очаква се френският външен министър Жан-Марк Еро да пристигне в Лондон, за да посети в болницата тримата ранени френски гимназисти на възраст 15 и 16 години.

Мостът Уестминстър, по който нападателят прегази хора с автомобила си, все още е отцепен от полицията. Разположената наблизо метростанция Уестминстър е недостъпна, защото е зад кордона, пише БТА.

Очаква се парламентът да възобнови работа по-късно днес. Снощи премиерът Тереза Мей заяви, че това е признак, че нападението няма да разруши британската демокрация или нормалния живот в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase