Снимка: МВР

Шестима българи бяха осъдени за трафик на хероин в Австрия, съобщи МВР. Те били задържани при акция на австрийската полиция през септември 2015 г., в окръг Мьодлинг, Австрия.

В тях имало 10 пакета - общо 5 килограма хероин, пренесен нелегално от България. Стойността на наркотика е 400 000 евро.

Полицейските действия били предприети след интензивна работа на Звеното за разследване на престъпления с наркотични вещества и продължително наблюдение от страна на оперативната групата за борба с престъпността по улиците на Криминалната служба на провинция Долна Австрия, в сътрудничество с Федералната криминална служба.

След разследване, следене и сътрудничество на български и австрийския офицери, австрийските разследващи стигнали до двамата шефове на бандата, също българи. За тях били издадени европейски заповеди за арест и в последствие са обявени за международно издирване.

Родните антиомафиоти сгащили лидерите на 45 и 38 години в София и Перник. Двамата получили по 8 години затвор на първа инстанция в Австрия. Четиримата им помагачи са с ефективни присъди от общо 20 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase