Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън обеща днес да се предприемат действия срещу престъпленията от омраза след вълна от инциденти на расова основа след референдума, на който британците избраха да напуснат Европейския съюз, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата

Мюсюлманската и източноевропейски общности съобщиха за внезапно зачестили инциденти из страната след референдума, в кампанията за който въпросът за имигрантите игра ключова роля.

Десетки хора заявиха, че са били обиждани или че им казвали да си вървят у дома.

В център на полската общност в Лондон били раздадени листовки с оскърбително съдържание, а сградата била нашарена с обидни графити.

Според полицията онлайн сигналите за престъпления от омраза са се увеличили с 57 процента.

Няма да търпим престъпления от омраза и каквито и да било атаки срещу хора в страната ни заради етническия им произход, заяви Камерън през парламентаристите, които неколкократно го призоваха да окаже подкрепа на гражданите от ЕС, живеещи във Великобритания.

Представителката на вътрешното министерство Карън Брадли каза, че ще бъдат отпуснати допълнителни средства за справяне с престъпленията от омраза, за насърчаване на сигналите за извършени посегателства и за гарантиране на сигурността в потенциално уязвими институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase