Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Дейвид Камерън каза днес, че няма да се извини на Доналд Тръмп, затова че е нарекъл "глупаво" и "неправилно" предложението му за забрана за мюсюлмани да влизат на територията на САЩ, предаде Ройтерс.

"Няма да си променя възгледите. Казах ясно, че тази политическа идея бе грешна, все още е грешна и ще бъде грешна", каза Камерън в отговор на журналистически въпрос дали ще се извини сега, когато Тръмп стана най-вероятният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ.

Въпреки това Камерън отдаде дължимото уважение на Тръмп, който на практика си осигури тази седмица номинацията на Републиканската партия, след като от надпреварата се оттеглиха двамата му съперници Тед Круз и Джон Кейсик.

"Предвид това колко изтощителни са първичните избори (в САЩ) и през какво трябва да преминат кандидатите, всеки, който преодолее тази изключителна надпревара, за да поведе партията си на избори, заслужава нашето уважение", каза Камерън.

Пристигналият на посещение в Лондон министър-председател на Япония Шиндзо Абе каза днес, че би работил с всеки президент на САЩ, независимо кой ще ръководи американската държава.

"Надявам се, че ще мога да работя в тясно сътрудничество с новото правителство в САЩ, за да можем да скрепим още по-здраво отношенията между Япония и САЩ", каза Абе пред журналисти, когато бе запитан дали би могъл да работи с Доналд Тръмп, ако стане президент. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase