Снимка: архив, Reuters

Двама българи бяха осъдени на по две години затвор в североизточния френски град Реймс за това, че възнамерявали да поставят скимиращи устройства на бензинови колонки, съобщи местният вестник "Л'Юнион Л'Ардене".

Те били арестувани при митничарска проверка в сряда следобед. 22-годишният Захари Цеков и Виктор Грозданов, на 36 години, казали, че дошли във Франция за гроздобер. Двамата не са били осъждани досега във Франция, но са добре познати в други държави за обири и наркотрафик.

Изправителният съд в Реймс отчел, че обвиняемите са само "дребни риби", изпълняващи заповедите на мафиотска организация, но ги осъдил на по две години затвор.

Скимингът на карти е специалитет на българските престъпни мрежи, "които успяха да рециклират компютърните умения на бившите шпиони от Източния блок", отбелязва "Л'Юнион Л'Ардене".

Български шофьор на камион пък бе глобен с 3000 евро за неутрализиране на ограничителя на скоростта на управлявания от него тежкотоварен автомобил и за превишена скорост, съобщи друг френски регионален вестник, "Льо Мен либр" от западния град Льо Ман.

Мъжът бил засечен от жандармеристи в петък да кара със 120 километра в час при разрешени 80 км/ч. При проверката на 44-тонния камион, регистриран в Испания, било установено, че ограничителят на скоростта е неутрализиран с магнит.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase