Снимка: БТА

Комисията по външни работи на Европейския парламент ще обсъди днес доклада за напредъка на Македония по пътя й към Европейския съюз. Обсъждането на доклада бе отлагано два пъти досега заради политическите събития в страната, пише БТА.

Очаква се в документа да бъде засегнат въпросът за добросъседските отношения, включително с нашата страна, както и да бъде изразено отношение по темата за спора за името на държавата, който се води с Гърция. В проекта на документа, чието утвърждаване е насрочено за сесията на ЕП в Страсбург по-късно този месец, се препоръчва да бъде запазен безвизовият режим за македонски граждани, които пътуват до ЕС.

Въпросът с временното повторно въвеждане на визи за граждани от страни извън Общността ще бъде разгледан днес на заседание на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Темата влезе в дневния ред на заседанието, след като няколко държави от ЕС се оплакаха от прекаления брой молби за предоставянето на убежище от граждани на страни от Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase