Снимка: Ройтерс

Близо 360-те мигранти, пристигнали днес в южния италиански град Кориляно Калабро, след като бяха открити на изоставен от екипажа кораб край бреговете на Калабрия, платили между 4000 и 8000 долара на каналджиите, съобщиха италианските власти, цитирани от Франс прес, предаде БТА.

Още по темата
Сирийските бежанци пристигнали със самолет през Ливан в Турция и на 31 декември се качили на товарния кораб "Езадин", заяви пред журналисти префектът на град Козенца (Калабрия), позовавайки се на твърдения на мигранти.

Бежанците разказали, че членовете на екипажа, изоставил кораба на произвола на съдбата, били постоянно с маски, така че може да са останали на борда, а после да са смесили с мигрантите, за да напуснат кораба без да бъдат разпознати.

На борда имаше 359 сирийци, включително 42 жени и 62 деца, като осем от децата бяха без придружител, каза представител на префекта, цитиран от Асошиейтед прес.

"Езадин" е съд с дължина 73 м, предназначен за превоз на животни и плаващ под флага на Сиера Леоне. В четвъртък вечерта  той бил забелязан да се носи без посока в морето на около 150 км от Кротоне (Калабрия). Корабът беше изтеглен на буксир от исландски патрулен кораб, участващ в морската мисия "Тритон" на европейската агенция по охрана на границите "Фронтекс".

Мигрантите от кораба са настанени в различни приемни центрове извън Калабрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase