Тиесто бе една от звездите на фестивала. Снимка: Getty Images

Автор: Атанас Пеканов

 

Winter Music Conference отдавна се превърна в задължително място за посещение за всеки по-значим артист на електронната сцена. От средата на 80-те, когато се поставят основите на тази традиция, в средата на март Маями става световният център на електронното звучене и приема хиляди диджеи, продуценти и фенове.

От 1999 по време на Конференцията в Маями се раздават не само престижните Международни музикални денс награди, но по същото време се провежда и вече легендарният Ultra Music Festival. Той толкова се разрасна в последните години, че организаторите му решиха през 2011 да го отделят от Конференцията и Ultra вече се провежда в края на месеца.

Отново в Маями, но вече именно там се появяват най-големите хитове, които диджеите не пропускат да промотират при своите участия пред многохилядната публика. На тазгодишното издание, за трите му дни, тя наброяваше над 165 000 души.

В предишните години оттук тръгнаха големите летни парчета като "Save The World Tonight" на Swedish House Mafia през 2011. Най-вероятно някои от най-въртяните тракове на Ultra тази година ще достигнат същите успехи.

Започваме с най-скандалното от това издание на фестивала. Както ви съобщихме, Мадона използва леко евтина реклама в своя полза, като се появи при представянето на хедлайнера на втората вечер Avicii и направи препратки към публиката за употребата на наркотици. Все пак нейният PR трик не беше съвсем не на място – Avicii започна сета си със своя нов ремикс на нейната песен „Girls Gone Wild”, който изглежда ще се върти сериозно от него в следващите месеци.

Още по темата
Когато беше нападната за употребата на израза „Have you seen Molly?” („Виждали ли сте Моли?”), като Моли е популярно название за наркотика екстази, поп иконата се оправда, че е направила препратка всъщност към новата песен на Cedric Gervais – "Molly". Дали заради това или заради своите качества, изненадващо този трак също успя да добие сериозна популярност на фестивала.



Един спиращ дъха ремикс също се появи на UMF и дори вече беше издаден, като се оформя като един от годишните ни любимци. Става въпрос за парчето на The Joy Formidable "Heavy Abacus", което е от 2010, но чак сега се сдоби с една невероятна преработка от Qulinez и при малко по-сериозно промотиране може да се превърне в много добър парти хит.

Alesso пък е поредното многообещаващо име от Швеция. Последното му парче "Years" дебютира още през февруари по BBC Radio1, но на Ultra получи доста по-голямо въртене и залегна в сетовете на много от участниците.



Армин Ван Бюрен също се отбеляза с парче в последния месец, който беше белязан за холандеца от юбилейните му партита "A State Of Trance 550". Освен традиционно величественото му участие в неговата родина, второто най-голямо парти от серията беше именно на Ultra и там звездата не пропусна своя нов бляскав хит "Suddenly Summer".

Най-въртяното парче на фестивала, а дори може би на последния месец и то от най-различни водещи имена на електронната сцена дойде от Axwell. Преди време той миксира парчето "In My Mind" на Ivan Gough, Feenixpawl и Georgi Kay и резултатът е доста завладяващ за феновете, които вече се влюбиха в песента.



И за накрая останаха двата може би най-значими нови трака на последните седмици. Swedish House Mafia издадоха най-новия си мегахит "Greyhound", доста преди фестивала, но именно около него те започнаха да промотират и клипа към песента. А на Ultra както всяко тяхно парче и това беше непрестанно пускано. Като за край ни остана големият Тиесто. От него чакаме нова компилация, а в нея ще бъде и един невероятен ремикс, направен заедно с Hardwell, на доста любимо за меломаните парче – "Young Blood на The Naked & Famous". Което можем да опишем само с една дума - прекрасно.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase