Снимка: БГНЕС, архив

Гражданка на Турция е пострадала при катастрофа край село Цървеняно, община Кюстендил, съобщиха от полицията. Произшествието е възникнало около 20:30 ч. в сряда на пътя Кюстендил – София, където се сблъскали лек автомобил "Фолксваген" и влекач DAF.

Пострадала е пътничка в лекия автомобил. Тя е настанена е в столично здравно заведение с опасност за живота по първоначални данни. Водачът на лекия автомобил е турски гражданин на 75 г., а водачът на другия автомобил е 62-годишен. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал при сумрак, при хлъзгаво пътно платно, уточни за БТА началникът на КАТ "Пътна полиция" главен инспектор Радослав Буюклийски.

При друг инцидент, водач на 20 години е катастрофирал на главния път Е-79 около 17.00 ч. вчера при естакада Бобошево, съобщиха още от полицията. Младият мъж загубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в три крайпътни дървета.

Получил е наранявания в областта на гърдите. Той е настанен в здравно заведение в Дупница. Направените му тестове за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, уточниха от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase