Снимка: БГНЕС

Двама мъже са задържани през изминалото денонощие за грабежи в Хасково и Димитровград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В Хасково във вторник в 17:40 ч. на спешния телефон е подаден сигнал от служителка в офис за парични преводи и разплащания в града. Жената съобщила, че 10 минути по-рано в офиса е влязъл мъж с качулка на главата и медицинска маска на лицето. Непознатият се приближил и насочил към нея нож. Поискал да му даде оборота от касата.

Изплашената жена му предала наличните 2010 лв. и 200 лева на монети, които той прибрал в чанта и се оттеглил в неизвестна посока.

Незабавно са сформирани екипи по издирване на нападателя и три часа по-късно 48-годишният мъж, известен на полицията, е установен и задържан с част от парите. Мярката на задържане на хасковлията е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

От управлението в Димитровград съобщават и за задържан мъж, ограбил жена вчера. 68- годишната потърпевша разказала, че в 14:00 ч., докато се движила по булевард "Д. Благоев", била нападната в гръб от мъж с качулка, който се опитвал да вземе дамската ѝ чанта.

Дръжката на чантата се скъсала, тя се разтворила и той откраднал портмонето ѝ. По данни на потърпевшата в него имало 120 лв., дебитна карта и лични документи. В хода на издривателните действия полицаите са заловили 35-годишен мъж от града, познат с подобни прояви. Откраднатата сума била у него, а той признал действията си пред служителите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase