Снимка: Кадър, БНТ

"Случаят със Семерджиев показва като огледало пробитата и завладяна държава, за която се борим и за която съм влязъл в политиката". Така  Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" коментира пред БНТ тежката катастрофа в София, в която загинаха две момичета.

Още по темата

По думите му, този случай показват симптоми, болест, разяждане отвътре. "Това се опитваме от "Продължавме промяната" да променим, но 6 месеца не са достатъчни", допълни той.

По думите му над Семерджиев е имало по-голяма протекция, от високо ниво. Свързван е с дело срещу Радо Ланеца от 2019 година, което е скрито от прокуратурата. В това дело има данни за директно отчитане на наркогрупите в София към най-високите етажи на властта, каза Ананиев.

Той допълни, че затова може този човек е оставен да прави, каквото си иска от години и заяви, че към вчера 234 български граждани са загубили живота си на пътя от началото на годината.

Ананиев призова да се провери дали Семерджиев е лежал в следствието, каквито данни има. "Въпросът е защо до момента всички тези неща са се случвали. Юни месец е бил проверяван, но не е бил арестуван. Има чадър и Бойко Рашков го заяви вчера", каза още той и уточни, че става въпрос за рецидивист с написан акт, на който нищо не му се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase