Снимка: Flickr

30-годишен бургазлия е бил държан в плен близо 32 часа в къща в Сливен, след като е бил подмамен там от своя приятелка, с която се запознал във Facebook, съобщи на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Той уточни, че престъплението е станало на 8-ми септември, когато 30-годишният бургазлия, който бил международен шофьор, отишъл на гости на Диана Куртова в Сливен. Двамата обаче бързо се скарали за нещо и в този момент в къщата нахлули двама мъже с маски на главите. Те завързали тираджията със свински опашки и облепили устата му с тиксо, след което започнали да го бият.

"Не е останало здраво място по тялото му, имало е и сексуални извращения с мъжа" каза прокурор Петров. Похитеният е заплашван със зверски изтезания като набиване на кол и рязане на нокти с лозарска ножица. Нападателите са взели две дебитни карти на тираджията и са го принудили  да им каже кода си. Те опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лева, които били в него. После му поставили маска на главата, качили го в автомобила, с който бил дошъл в Сливен и го зарязали в местност на Карандила, пише "24 часа".

Едва след като похитеният сам успял да се прибере в Бургас, сигнализирал в полицията, но първоначално твърдял, че е отвлечен в Бургас от непознати лица.

"Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят", коментира прокурор Любомир Петров.

Директорът на МВР- Бургас Калоян Калоянов допълни, че пострадалият и 30-годишната Диана Куртева са общували близо 8 месеца само във Facebook, преди да се видят на живо.

Когато се срещнали в Бургас през август, тираджията демонстрирал завидно благосъстояние, харчейки хилядарки за Диана по магазини и ресторанти. Разследващи са убедени, че престъплението е било предварително добре подготвено.

Директорът на полицията във Сливен Димитър Величков уточни, че задържаната Диана е добре позната на МВР, наркозависима. Арестуваният Станислав Стоянов на 32 години също е стар познайник на полицията, лежал е в затвора за кражби, грабежи и наркотици. Има задържано и трето лице - мъж на 24 години, но за сега полицията отказва информация за него.

Очаква се днес в съда в Сливен да бъде внесено искане за постоянен арест за Диана Куртева и Станислав Стоянов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase