Снимка: Нова телевизия

Бандити отмъкнаха всички спестявания на родителите на болно дете, което се нуждае от постоянна рехабилитация. Крадците действали, докато всички в семейството спят.

Малкият Алекс е дълго чакано дете. Още по време на бременността се знае, че има сърдечен проблем, но лекарите уверяват, че след операция ще има нормален живот.

След втората операция, на около годинка, Алекс изпада в кома и получава мозъчен инсулт. Оттогава той е обездвижен и общува само с очи, а лекарите в Испания, България и Германия не дават особени надежди.

Момченцето живее вече седем години. 365 дни в годината се нуждае от рехабилитация, но държавата поема само седем от тях. Получават и помощи, но не стигат. Затова бащата кара камион в Германия.

В нощта на обира таткото тъкмо се бил прибрал от там със спестени 4000 лева за лечение и за малка почивка на морето. Затова семейството вярва, че кражбата не е случайна, съобщи Нова тв.

Родителите вярват, че с работа отново ще спестят средства за Алекс. Искат и да осиновят дете, но везните клонят все повече натам, че няма да го отгледат в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase