Снимка: архив Булфото

16 месеца ефективно ще лежи в затвора мъж от Ракитиво заради нарушения на пътя.

Мъжът бил хванат да кара много пиян и се опитал да подкупи полицая с 11 лева и 15 стотинки. Освен това пишман шофьорът бил и без книжка, която му била отнета за предишно нарушение.

Още по-скандално е, че в колата на пияния без книжка пътували и две деца.

Когато го спрели за проверка, вместо поздрав Илия директно заявил, че няма шофьорска книжка, защото му била отнета за друго нарушение, нямал и документи за самоличност.

Освен това лъхал на алкохол. Полицаите извадили "дрегер", за да проверят пил ли е преди да седне зад волана проверявания, при което той започнал да се моли с думите: "Момчета, дайте да почерпя, защото ще вляза в затвора. Недейте да ме пробвате за алкохол, защото ще вляза в затвора", пише "24 часа".

Това не спряло катаджиите и проверката показала, че Илия е седнал зад волана с 2.83 промила алкохол. Децата, които возел, били непълнолетни.

Пияният водач бил качен в патрулния автомобил, за да го отведат в местното полицейско управление. Малко преди да стигнат мъжът бръкнал в джоба си, извадил една шепа пари, повечето на монети, и ги оставил на седалката до управляващия патрулката полицай.

"Ето тука, колкото пари има да се почерпите и ако трябва ще ви намеря и ще ви дам още. Недейте да ми пишете актове, защото ще вляза в затвора", казал той.

Пред полицейското управление мъжът бил задържан, а оперативен екип документирал опита за подкуп в размер на 11 лв. и 15 стотинки.

В съдебната зала стана ясно, че Илия е баща на 9 деца, е и многократно осъждан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase